lauantai 12. maaliskuuta 2016

Villatakki Nalle-langasta

Heti selaillessani ensimmäistä kertaa Novita-lehteä Kevät 2016 ihastuin tähän villatakkiin. Värikin oli jo ohjeessa kohdallaan joten sitten vain ruokakaupasta mukaan Nalle-lankaa tarvittava määrä (taisin ostaa 600g).



Selkään tuli kaunista, yksinkertaista pitsineuletta. Myös raglan-kavennuksissa toistuu sama pitsi.



Edestä takin saa kiinni kahdella kauluksen alla olevalla napillla. ( auringonpaiste oli tänään niin kirkas, että kaikki kuva joissa katson kameraan ja siten myös aurinkoon päin ovat tosi kummallisia :-D)



Etuosien reunat tuppaavat vähän kääntymään ja helma rullaamaan, mutta eiköhän sen kestä. Käytin takin villapesuainekylvyssä heti valmistuttuaan ja jouduin jo pesemään sen uudelleenkin (leipomissotkua). Hyvin kesti villapesun koneessa, vaikka ei kai Nallen kanssa mitään ongelmia pitäisi ollakaan. Kuivatin tasossa ja panin pari nuppineulaa ongelmakohtiin.



Vähän ihmettelin kun jokaisessa kerässä Nalle farkkusinistä oli tuollainen kohta, jossa väriä ei oikeastaan ollut ollenkaan. Ei se onneksi valmiissa neuleessa niin näy. Muuten Nalle oli ihan kivaa neulottavaa (no, vähän karheaa varsinkin kun neuloin samaan aikaan Palinoa) ja valmis takkikin on ihan riittävän mukavan tuntuinen, että alla voi pitää lyhythihaistakin.



Kaulus on minusta erityisen kaunis: siihen neulottiin erikseen tuollainen palmikkokaitale, joka sittenommeltiin kiinni. 

Neulomisessa tuskaisat olivat etukappaleet, joissa ei tapahtunut niin mitään ja neulottiin oikealla oikein ja nurjalla nurin. Neuloin molemmat yhtaikaa samalla pyöröpuikolla. Siihen kyllästyneenä kudoinkin sitten hihat magiclooppina pyöröpuikolla. Kun kappaleet yhdistettiin ja raglankavennukset alkoivat, neulominen oli taas kivaa ja nopeaa.

Kaikenkaikkiaan tämä villatakki on minusta tosi ihana, vähän iso siitä tuli joka suuntaan, mutta erittäin käyttökelpoinen. Ihan lempineuleainesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti