maanantai 15. helmikuuta 2016

Tossukat

Viime vuonna (tai edellisenä?) ostin kevään poistomyynneistä muutaman kerän kauniin turkoosia Novitan Isoveli-lankaa. Siitä on jo syntynyt pipo, raitoja tuubihuiviin ja nyt tossukat. Tossukoiden ohje oli syksyn Novitan Sukkalehdessä. Jouduin hieman säätämään ohjetta, koska tarjolla oli koot 31 ja 38-39, ja tyttären jalka on kokoa 36-37. Tein varren pienemmän koon silmukoilla ja jalkaterästä sitten niin pitkän että oli sopiva.

Varren jälkeen tossuihin kudottiin päällinen (jossa kohtaa siis sitä pituutta saattoi säätää tarpeen mukaan).


Sem jälkeen taas melko lailla ohjeen mukaan pohjan reunat ja varsinainen pohjakaistale (se oli aika hauskasti suunniteltu kun reunoilla odottavia silmukoita pääteltiin siinä joka kerros mukaan).


Lopuksi vielä nyöri ja tupsut siihen ja mukavat kotitossut ovat valmiit. Tuntuvat olevan tyttärelle mieleiset (jee, pikkuhiljaa kasvatan hänestäkin villasukkien suurkuluttajaa!). Isoveli-lanka on suosikkiani Novitan langoista, jotenkin pehmeämpää ja vähemmän kutittavaa kuin 7 veljestä ja Nalle. Toisaalta Isoveli on niin paksua, että en ole siitä ennen kutonut sukkia, enkä ehkä ihan perussukkia kutoisikaan, mutta kotihiippailutarkoituksiin oikein hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti