maanantai 4. huhtikuuta 2016

Puuvillainen neuletakki

Vielä kolmas neule Novitan Kevät 2016-lehdestä. Puuvillainen pitkä neuletakki Novitan Eco Cotton langasta. Lanka on kai tämän kevään uutuuksia ja olikin ihan mukava tuttavuus. Aiemmin olen tehnyt jotakin Hanko-langasta ja se oli mielestäni turhan löyhäkierteinen, tämä oli napakampaa. Eco Cotton on osittain tehnyt kierrätyspuuvillasta, mikä on tottakai hieno juttu.


Takki on kauttaaltaan pintaneuletta, joka oli helppo oppia ja tämän väkertäminen kävi välillä jo vähän tylsäksikin, kun näin pitkästä neuleesta on kuitenkin kyse. Pyöröpuikkokin hajosi (taas!) matkan varrella, tosin se oli inhokkipuikkoni muutenkin, jostakin lehtitilauksesta kaupanpäälliseksi saatu, joten sitä en jää suremaan. Ikävästi vain se  hajosi, kun olin kutomassa etukappaleita kahta kerrallaan ja jouduin sitten jatkamaan pitkillä puikoilla, ja se ei kyllä ole ollenkaan miellyttävää. Taidan lahjoittaa pois kaikki pitkät puikkoni, niin tympeältä niillä kutominen tuntuu.


Jaksoin silti neuloa takin, koska toivoin siitä tulevan käyttökelpoinen ulkovaate kesän viileämpiin päiviin, ja tästä tulikin juuri sellainen. Olisin voinut vaikka kaupasta ostaa tällaisen (paitsi että ainakaan periaatteessa en enää osta itselleni kaupasta neuleita: voinhan tehdä niitä itse :-)).


Äiti höpsöttelee ja tytärkuvaa -  kuvista suuri osa oli aivan julkaisukelvottomia, mutta saatiin ainakin hyvät naurut! Pihakin on niin tympeä tähän vuodenaikaan, kun mikään ei vielä viherrä (paitsi tuo vanha ikivihreä keinu) eikä luntakaan enää ole.


Kokoa riittää! Välillä tuntui että olen kutomassa torkkupeittoa...


Kauluksesta sain työn edetessä vision. Halusin ohjeen tavallisen pyöreän kaula-aukon sijasta pidemmän kauluksen, jonka voi napittaa kiinni tai antaa olla auki. Siitä tuli just sellainen kun halusin, ja minusta se sopii tähän takkiin mainiosti.


Takissa on myös iiiisot taskut. Ne lörpsöttävät jo nyt, katsotaan miten ajan myötä.


Lankaa työhön meni 100g vähemmän kuin ohjeessa. Tämä muistiin, koska kälyni tilasi samanlaisen (erivärisen) takin itselleen. Ensin kuitenkin jotakin muuta välissä etten ihan tympäänny.

2 kommenttia:

  1. Siitähän tulikin todella passeli. Pidän kovasti tuosta väristäkin ja vaikuttaa mukavan pehmoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitin jo aiemmin vastata tähän, mutta ilmeisesti en osaa käyttää kommentointia :-D. Kiitos kovasti kommentistasi, se oli blogini ensimmäinen! Tulin siitä tosi iloiseksi. Tuo villatakki on tosiaan ihan pehmoinen: huonoina puolina se on tosi painava (n. kilon!) ja meidän keittiön kaapinovien vetimet tarttuu siihen helposti kiinni.

      Poista