sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hanami-villatakki

Kuten aiemmin mainitsinkin, lupasin tehdä kälylleni samanlaisen villatakin kuin tein jo aiemmin itselleni. Väriksi valikoitui raikkaan pinkki ja lankana tässäkin villatakissa ohjeen (Novita Kevät 2016-lehti) mukainen Novitan EcoCotton (lanka on minustakin kauniin väristä, mutta itse en osaisi kuuna päivänä pukeutua noin vaaleanpunaiseen vaatteeseen). Kutosmisprosessi ei mennyt millään lailla niinkuin Strömsössä. En halunnut tällä kertaa ommella pitkiä sivusaumoja vaan päätin kutoa taka- ja etukappaleet yhtenä kainaloihin asti. Silmukkamäärän kanssa tuhrasin jonkun aikaa. Kun sitten sain takin melkein kainaloihin asti valmiiksi ja kaivoin mittanauhan esille, niin yllätys oli suuri kun ympärysmitta oli aivan liian suuri! Luokkaa 120cm kun tarkoitus oli olla 102. Purkuun. (ja ei, nyt ei ollut kyse siitä että olisi laskenut silmukkamäärän niin pieleen, vaan mulla oli jo vähemmän silmukoita kuin aiottua pienempään kokoon oli tarkoitus. Käsialani oli tässä työssä selvästi löysempää kuin ohjeessa. Mikä mallitilkku? En oo kuullutkaan...) Kuriositeettina mainittakoon että M-koon takkiin meni ohjeenmukaisen 850g:n sijasta hieman yli 500g lankaa. 


Valmistuihan se sitten aikanaan ja ajattelin ottaa kivat kuvat kukkivassa kirsikkapuussa roikkuvasta neuleesta, mutta ei sekään nyt oikein ollut totettamisen arvoinen idea (kuva yllä).


Aitaan sitten vain kiinni. Alla erikseen kirsikankukat. Meidän hanami on vasta nyt vaikka ilmeisesti monessa paikkaa kirsikat ovat kukkineet jo kauan? Meidän kirsikkapuu tuottaa erittäin happamia kirsikoita, joita kukaan ei halua syödä. Ollaan jätetty suosiolla linnuille ne. Tämä on siis kirsikkamme vuodenkierron tähtihetki, ja onhan se kaunis.



2 kommenttia:

  1. Hieno takki! Ja kivasti kirjoitettu juttu. :-) Ei mene minunkaan isommat neuleprojektini koskaan niin kuin Strömsössä, ja siksi olenkin neulonut suosiolla nykyään vain sukkia. :-D Paitsi että nyt on sekin harrastus tauolla. Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihana neule <3 Oli hyvä idea neuloa kainaloihin asti yhtenäisenä, niin ei tullut sivusaumoja.Kirsikankukkien kuvat ovat ihana tuulahdus kesästä.

    VastaaPoista