tiistai 3. toukokuuta 2016

Kesäinen tunika

Samaisella laivareissulla kuin Meadow Grass pääsi kuvaukseen myös uusi kesätunikani. Olen varsin mieltynyt Sisko Sälpäkiven ohjeisiin, joita Novitassa on nyt jonkun aikaa ollut - ei vain siitä syystä, että ne ovat monesti ns. plussakoko-ohjeita, mutta mielestäni niissä on monesti joku pieni kiva juttu. Tässä neuleessa esimerkiksi kaulus. Ohje on Novitan Kevät 2016-lehdestä. 


Ensin kudottiin palmikkokaitale, johon sitten virkattiin tuo siksakki ja vielä (muistaakseni) alareunakin. Siitä sitten poimittiin silmukat puikoille ja kudottiin koko pusero yhtenä kappaleena alas asti. Hihat toki sitten jälkikäteen odottamaan jätetyillä silmukoilla.


Langaksi olin haaveillut jotakin pellavaa tai pellavasekoitetta, mutta kiehtovanvärinen Svarta Fåretin Fiori tuli vastaan (alekorissa) niin siitä sitten syntyi kesätunikani. Lanka oli aika tukevaa ja jäykkää. eikä neulominen ollut mikään suuri nautinto, mutta lopputulos on ihan jees. Ulkonäkö aivan mainio ja käyttömukavuuskin ok. Olisin voinut tehdä vähän pitemmäksikin tämän tunikan, mutta lanka loppui enkä enää jaksanut hakea lisää niin sai riittää. Lankaa meni 500g.


Tässä kuvassa näkyy tuo kaulus myös takaa. Ehkä nyt jos kutoisin uudelleen samalla ohjeella niin tuon aloituksen jälkeen voisi koittaa lyhennettyjä kerroksia ettei selkäpuoli olisi ihan noin avara. Kesätunikassa toki ihan ok noinkin. Olen tässä ihan tukka putkella, tuuli oli tosiaan aika navakka.


Nythän tämän saa jo ihan varsinaisesti käyttöönkin kun kevät tai jopa kesä tuli ainakin tänne Etelä-Suomeen ihan yhtäkkiä yllättäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti