tiistai 19. tammikuuta 2016

Kauluri, otto 2

Seuraavaksi valmistuikin yllätystyö. Kauluri alkoi häiritä minun lisäkseni poikaa ('äiti, tää kauluri on kuin joku koru') joten äkkiä eilen tein uuden tilalle. Värimaailma sama, mutta hieman eri mallinen ja ohuemmasta langasta - josko ei sitten niin kovasti venähtäisi.

Kauluri syntyi ilman sen kummempaa ohjetta, hieman katselin netistä kuvia kaulureista ja ohjeista (mm. Ullassa Koko perheen palmikkokaulurit). Kauluri on kudottu 3mm pyöröpuikolla (40cm) Viking Sportsragg-langasta. Tuo oranssi on erittäin herkullisen värinen! Aloitin kaulurin ylhäältä 72 silmukalla ja kudoin 2o2n kuusi kerrosta oranssilla ja mustalla vuorotellen. Kuuden raidan jälkeen lisäsin jokaisessa oikeassa raidassa yhden silmukan ja samoin sen jälkeen jokaisella värinvaihtokerroksella.


Tässä näkyy myös pari viikkoa käytössä ollut vanha kauluri. Toivotamme uudelle kaulurille pidempää käyttöikää!



Tässä kuvassa sankari itse valitsemassaan poseerauksessa. Päässä (ja naamalla) on myös tänä talvena tehty pipo, ohje oli Dropsista, mutta lanka aivan eri (en muista mikä - ehkä joku Viking myös, mutta paksumpi) . Tein piposta myös lyhyemmän, koska kuopukseni ei pidä lörppäpipoista. Hyvä olikin että tein, koska tuo pipo on melko reilun kokoinen eikä varmaan pysyisi päässä jos olisi kovin pitkä.


Villapaitakuulumisia sen verran, että toinen hiha on valmis ja toisesta puuttuu vielä n. 3/4 eli kohta kohta, toivottavasti. Tällä viikolla vain on niin paljon muitakin kiireitä että en ihan kauheasti ehtine neulomaan, mutta kai sitä aikaa aina jostakin löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti