perjantai 15. tammikuuta 2016

Ensimmäinen postaus - haitarisukat

Luettuani muutamia vuosia ihastuttavia käsityöblogeja (ja saatuani niistä hyvin paljon inspiraatiota omiinkin käsitöihini) päätin itsekin perustaa sellaisen! Tarkoitus oli aloittaa heti vuodenvaihteessa, jotta tästä vuodesta saataisiin kattava kuva, mutta tietokoneongelmien yms. takia se vähän viivästyi, enkä halua täällä esitellä esim. kauluria, joka on ollut 9-vuotiaan pojan käytössä pari viikkoa. (mitä se jannu oikein sille on tehnyt? Hirveä venähtänyt reuhka jo nyt!).


Aloitetaan siis näistä sukista, jotka kälyni tilasi pelätessään edellisjouluksi kutomieni sukkien menevän puhki. Lankana 7 veljestä Polkka (viimevuotista) sekä 7 veljestä luonnonvalkoinen. Mallina oli Arkimamman haitarisukat. Koska Polkkaa oli sen verran vähän jäljellä, kudoin resorit, kantapään ja kärkikavennukset valkoisella. Siltikin jouduin purkamaan viime vuonna Polkasta kutomani lapaset. Harmillisesti ne olivat molemmat vasemman käden lapasia, ja kokokin oli sellainen ettei se kenellekään lähipiirissä enää mahtunut, joten purkuun vaan. (tämä onkin tyypillistä minua: tehdä kaahotan vaan ja sitten lopuksi huomaan jonkun kardinaalimokan ja sullon lähes valmiin työn jonnekin laatikkoon odottamaan. Koitan kyllä pyrkiä tästä eroon niin että ajattelisin asioita jo tehdessäni, tai ainakin tekisin niille mokille jotain heti enkä jättäisi odottamaan jotain parempaa hetkeä).

Noin. Siinä ensimmäinen blogitekstini ikinä. Sen verran vinkkiä tulevasta, että puikoilla on nyt villapaita (ylhäältä alas raglanhihoin) sekä keeppi. 1,5 sukkaa on myös valmiina, joten katsotaanpa mikä niistä ensimmäisenä valmistuu. Arvaukseni on villapaita, jossa ollaan jo hihoissa menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti