sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Villapaita, vauvan nuttu ja muitaihania-talvisukat!

Edellisen kiireisen viikon jälkeen ovatkin puikot suihkineet, ja valmiita töitä on nyt peräti kolme.

Muita ihania- blogissa oli jännittävä talvisukkaohje, josta paljastettiin päivittäin vain pieni osa. Käytin näihin sukkiin pelkästään 7 veljestä- ja muita samanpaksuisia jämiä. Mieli teki kovasti kiitää kauppaan ostamaan kevään herkullisen värisiä lankauutuuksia, mutta pitäydyin näissä mitä lankalaatikostami löytyi (systeemi on se, että mulla on kuusi orthexin laatikkoa joissa pidän lankavarastoani. Yli ei saisi mennä, mutta joskus vähän kyllä saattaa...). Mielestäni tylsänvärisistä langoista tuli kuitenkin näin kivat sukat! Ja kaikki värit loppuivat, paitsi harmaata jäi ihan vähän ja valkoista puoli kerää. Ruskeaa en sitten kyennyt näihin sukkiin laittamaan. Jossain vaiheessa olin siitä väristä ihan innoissani (taisi olla pieni retrovaihekin), mutta nyt en ollenkaan välitä ruskeasta.



Sooloilin ohjeessa sen verran, että loin varteen 56 silmukkaa, jotka kavensin sitten pois ennen nilkkaresoria. Kantapäästä tein ihan tavallisen vahvistetun, palkkeja lyhensin parilla kerroksessa ettei olisi keltainen ja pinkki loppuneet kesken ja kärkikavennuksena on nauhakavennus. Sukista tuli oikein passelit! Ensimmäinen pilvikuvio hieman tuolla pohkeessa kiristeli, mutta vielä päättelyvaiheessa vähän löysäsin valkoisen langanjuoksuja ja nyt on parempi.



Kun sain viimeisen langanpään pääteltyä, en enää malttanut tehdä mitään muuta näille sukille vaan vetäisin jalkaan ja lähdin kylille. Ja kun valmiita sukkia katsoo niin hienot on - mun lempparikohta on tuo harmaaturkoosi juuri ennen kärkeä, ja miksei se valkoinen kärkikin siinä. Ihanasti tuo kuvio loppuu tuollaiseen pilvenreunaan.

Jo aikaisemmin sain valmiiksi tämän 17v poikani villapaidan. Lankana baby merino Ciao Trunte (ei ihan noussut suosikikseni, koska halkeili jonkun verran ja niitä puolisilmiä sai sitten olla korjailemassa aika lailla). Tämän tein taas enempi omasta päästäni - ylhäältä alas yhtenä kappaleena, raglanlevennykset. Muuten olen lopputulokseen tyytyväinen, mutta tuo kaulus on vähän epämääräinen. Sitä on jo kyllä säädettykin, mutta katsoaan nyt pitäisikö vielä jotain tehdä. Langanmenekki tämän nuorukaisen villapaitaan oli n. 350g ja kolmosen pyöröllä tikuttelin menemään.


Ja tuosta villapaidasta jäi vielä jämälankaa, josta syntyi mielestäni oikein suloinen vauvaunnuttu (lienee lähdössä kuopuksen opettajalle). Ohjeena oli Dropsin Bed time stories. Kietaisunutun neulominen aloitettiin edestä alhaalta, hihoihin luotiin lisää silmukoita ja se jatkui olkapäitten yli taakse alas. Oli ihan hauska tehdä!

Tein kokoa 0-1kk ja kuten näkyy, se on ainakin meidän Isävauva-nukelle ihan reilun kokoinen. (lapsiparka, raahasin sen ilman housuja ulos! Vaippa sentään on.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti